Vjesnici slobode

Naša vizija

Mi vjerujemo u slobodno, odgovorno i prosperitetno društvo Evrope. Upravo zbog toga Luča Institut teži ka povezivanju mladih, talentovanih i slobodnoumnih pojedinaca, odnosno budućih lidera Evrope. Dekalog slobode nam služi kao podsjetnik na sve vrijednosti i principe na kojima je Institut izgrađen, ali i na širu viziju naše organizacije koju težimo da dosegnemo.

Naša misija

Naš zadatak je da postanemo najprepoznatljiviji evropski istraživački centar koji će povezivati slobodnoumne i inovativne mislioce u Evropi. Glavna uloga Luča Instituta ogleda se u istraživanju, razvoju, edukaciji i promociji politika koje naglašavaju važnost ograničenja državne moći, individualnih, ekonomskih i političkih sloboda, tržišne ekonomije, i preduzetništva.

upoznajte naš

Savjetodavni odbor

Upoznajte pojedince iza Savjetodavnog odbora Luča Instituta koji su posvetili svoje znanje i stručnost kako bi podržali naše napore u promociji slobodnog, odgovornog i prosperitetnog društva Crne Gore i Evrope.

Milica Vukotić
Dekanica na Fakultetu za informacione sisteme i tehnologije
Ljubomir Filipović
Nezavisni savjetnik
Igor Lukšić
Regionalni direktor u PwC za Jugoistočnu Evropu
Gordan Stojović
Ambasador u Argentini
Vesko Garčević
Profesor na Univerzitetu u Bostonu
upoznajte naš

Odbor direktora

Upoznajte sve pojedince iza Odbora direktora Luča Instituta koji zajedničkim naporima nadgledaju aktivnosti organizacije i učestvuju u kreiranju dugoročne strategije.

Slobodan Franeta
Predsjednik
John P. Chilton
Član Odbora direktora
Leopold Ajami
Član Odbora direktora
Glenn Cripe
Član Odbora direktora
Ivan Piper
Član Odbora direktora
Austin J. Jack
Član Odbora direktora
Aljoša Drobnjak
Član Odbora direktora
upoznajte naš

Menadžment

Upoznajte sve pojedince koji stoje iza menadžmenta Luča Instituta, a koji su posvetili svoj život, znanje i iskustvo kako bi proširili i unaprijedili ideje slobodnog, odgovornog i prosperitetnog društva u Crnoj Gori i Evropi.

Slobodan Franeta
Predsjednik
Ajla Mustafalić
Direktorica Centra za razvoj preduzetničke misli
Jovana Radović
Blagajnik
Violeta Žudić
Glavni operativni službenik
upoznajte naše

Saradnici

Upoznajte sve saradnike Luča Instituta koji doprinose misiji i viziji organizacije i koji podržavaju sve napore našeg Instituta.

Aleksandar Musić
Saradnik
Switch The Language

  Dear Visitor,

  We, at The Lucha Institute, are constantly working to upgrade our platform. In few days we will add a lot of new features and more information regarding our organisation. New platform will be consisted of many additional features that will help you to follow our work more easily. In case you need additional information regarding our new platform please do not hesitate to reach us.

  Luča Institut cijeni sve doprinose i napore uložene od strane pojedinaca i kompanija u dalji razvoj našeg Istraživačkog centra. Sve donacije će biti usmjerene ka Fondu za razvoj mladih istraživača, jer vjerujemo da će to biti od velikog značaja za buduće generacije slobodnoumnih mislilaca.

  ADRESA

  Radoja Dakića 30/A, Lamela 2-9, III Sprat, Stan br. 19

  TELEFON

  +382 (20) 330 905

  EMAIL

  info@luchainstitute.org

  Cart