Naši stručnjaci

Naša vizija

Mi vjerujemo u slobodno, odgovorno i prosperitetno društvo Evrope. Upravo zbog toga Luča Institut teži ka povezivanju mladih, talentovanih i slobodnoumnih pojedinaca, odnosno budućih lidera Evrope. Dekalog slobode nam služi kao podsjetnik na sve vrijednosti i principe na kojima je Institut izgrađen, ali i na širu viziju naše organizacije koju težimo da dosegnemo.

Naša misija

Naš zadatak je da postanemo najprepoznatljiviji evropski istraživački centar koji će povezivati slobodnoumne i inovativne mislioce u Evropi. Glavna uloga Luča Instituta ogleda se u istraživanju, razvoju, edukaciji i promociji politika koje naglašavaju važnost ograničenja državne moći, individualnih, ekonomskih i političkih sloboda, tržišne ekonomije, i preduzetništva.

upoznajte naš

Savjetodavni odbor

Upoznajte pojedince iza Savjetodavnog odbora Luča Instituta koji su posvetili svoje znanje i stručnost kako bi podržali naše napore u promociji slobodnog, odgovornog i prosperitetnog društva Crne Gore i Evrope.

Milica Vukotić
Dean at Faculty for Information Systems and Technologies
Ljubomir Filipović
Independent Consultant
Igor Lukšić
SEE Director at PwC
Gordan Stojović
Montenegrin Ambassador in Argentina
Vesko Garčević
Professor at Boston University
upoznajte naš

Odbor direktora

Upoznajte sve pojedince iza Odbora direktora Luča Instituta koji zajedničkim naporima nadgledaju aktivnosti organizacije i učestvuju u kreiranju dugoročne strategije.

Slobodan Franeta
Chairman
John P. Chilton
Member
Austin J. Jack
Member
Aljoša Drobnjak
Member
Leopold Ajami
Member
Ivan Piper
Member
upoznajte naš

Menadžment

Upoznajte sve pojedince koji stoje iza menadžmenta Luča Instituta, a koji su posvetili svoj život, znanje i iskustvo kako bi proširili i unaprijedili ideje slobodnog, odgovornog i prosperitetnog društva u Crnoj Gori i Evropi.

Violeta Žudić
Chief Operating Officer
Ajla Mustafalić
Director at Centre for Development of Entrepreneurial Thinking
Jovana Radović
Treasurer
upoznajte naše

Saradnike

Upoznajte sve saradnike Luča Instituta koji doprinose misiji i viziji organizacije i koji podržavaju sve napore našeg Instituta.

Aleksandar Musić
Associate
Switch The Language

  Luča Institut predstavlja svojevrsni evropski istraživački centar, odnosno tzv. Trust mozgova, sa sjedištem u Crnoj Gori. Naš zadatak je da postanemo najprepoznatljiviji evropski istraživački centar koji će povezivati slobodnoumne i inovativne mislioce u Evropi. Glavna uloga Luča Instituta ogleda se u istraživanju, razvoju, edukaciji i promociji politika koje naglašavaju važnost ograničenja državne moći, individualnih, ekonomskih i političkih sloboda, tržišne ekonomije, i preduzetništva.

  ADRESA

  Radoja Dakića 30/A, Lamela 2-9, III Sprat, Apt. #19, 81000 Podgorica, Crna Gora

  TELEFON

  +382 (20) 330 905

  EMAIL

  info@luchainstitute.org

  Cart
  X